Ordnance Survey HQ, Shade Sails

 
Bermondsey SailsAmbitious about Autism

Reception Shading

  • Project: Ordnance Survey HQ, Shade Sails
  • Description: Reception Shading
  • Client: Ordnance Survey
  • Location: Southampton
  • Applications: Feature Sunshade Reception
  • Frame: Powder Coated Mild Steel
  • Ref: 2239

Our client, Ordnance Survey, had a very exposed atrium/reception area at their Southampton HQ that was flooded with light, resulting in unpleasant sun glare and heat for reception staff and visitors in the reception. 

They needed a prompt solution. We carried out a sun path analysis so that we could strategically size and place fabric sails in the exact location to solve the problem. Based on the sun path findings, we then designed 9 no. sails which are now installed and positioned to prevent sunlight and glare. 

In terms of installation, we detailed up a strap clamp which clamps around the existing columns but are easily removed should the existing reception configuration change, without any damage to the uprights. 

View our range of interior sunshade products